Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kremem i malinami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 428
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 102
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 428
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 102
Składniki
Białka zmiksuj, stopniowo dodając cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca, dosyp mąkę ziemniaczaną i dolej ocet. Ubijaj jeszcze 2 minuty.
Rozsmaruj masę na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 140°C. Piecz 40 minut. Zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz kolejne 40 minut.
W misce ubij śmietankę i wy- mieszaj ją z mascarpone i cukrem pudrem.
Nałóż krem na ostudzoną bezę. Wierzch posyp malinami i listkami mięty.Źródło: Kurier TV