Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z kremem i malinami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Białka zmiksuj, stopniowo dodając cukier. Gdy piana będzie gęsta i błyszcząca, dosyp mąkę ziemniaczaną i dolej ocet. Ubijaj jeszcze 2 minuty.
Rozsmaruj masę na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 140°C. Piecz 40 minut. Zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz kolejne 40 minut.
W misce ubij śmietankę i wy- mieszaj ją z mascarpone i cukrem pudrem.
Nałóż krem na ostudzoną bezę. Wierzch posyp malinami i listkami mięty.Źródło: Kurier TV