Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ciasto nie zawiera glutenu, to nie znaczy że nie wyrośnie! :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35732
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1215
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6033
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35732
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1215
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6033
        
        
                Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier. Miksując, stopniowo dolewamy cienkim strumieniem olej.
Nadal ubijając, dodajemy po jednym jajku.
Dodajemy startą marchewkę i posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach do suchego patyczka, czyli około 40-50 minut. Po upieczeniu studzimy, Przygotowujemy lukier: w wysokim naczyniu umieszczamy cukier puder i sok z połowy cytryny. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając odrobinę wrzątku. Gotowym lukrem polewamy ciasto i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na przynajmniej 2h. Smacznego!!!!