Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ciasto nie zawiera glutenu, to nie znaczy że nie wyrośnie! :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 384
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier. Miksując, stopniowo dolewamy cienkim strumieniem olej.
Nadal ubijając, dodajemy po jednym jajku.
Dodajemy startą marchewkę i posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach do suchego patyczka, czyli około 40-50 minut. Po upieczeniu studzimy, Przygotowujemy lukier: w wysokim naczyniu umieszczamy cukier puder i sok z połowy cytryny. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając odrobinę wrzątku. Gotowym lukrem polewamy ciasto i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na przynajmniej 2h. Smacznego!!!!