Do góry

Desery Przepis na:

Bezglutenowe ciasto migdałowe

Bezglutenowe ciasto migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 6673

Dodano:

Odsłon: 464

Pyszne i szybkie w zrobieniu ciasto, polecam :)

Składniki

  • 200 g. mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżka aromatu waniliowego
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezglutenowe ciasto migdałowe

Przygotowanie

  1. Całe jaja miksujemy z cukrem i aromatem, aż potroją swoją objętość. Następnie dodajemy makę migdałową i krótko mieszamy mikserem.
    Ciasto wylewamy na formę wyłożoną w całości papierem do pieczenia.

    Pieczemy w 150* 35-40 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń