Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe gofry są miękkie w środku i przyjemnie chrupiące na zewnątrz. Stanowią idealny deser lub przekąskę, szczególnie dla osób, które mają ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie nie mogą z różnych przyczyn spożywać zwykłej mąki pszennej. Jej zastąpienie mąką owsianą czy jaglaną sprawia, że za każdym razem gofry będą smakować inaczej. Ciekawie sprawdzi się też mąka kokosowa! Dodatek wanilii i cynamonu zapewnia niebywale pyszny aromat, który unosi się po całym domu. Przygotuj je raz, a twoja rodzina stale będzie prosić o ich przyrządzenie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3859
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 440
Składniki
W misce rozbełtaj jajka w maślance.
Dodaj mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Miksuj całość na średnich obrotach do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Wlej olej i ponownie dobrze wymieszaj całość do połączenia składników.
Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy i cynamon.
Rozgrzej gofrownicę. Blaszki posmaruj cienką warstwą oleju. Nanoś po łyżce masy i zamknij urządzenie. Piecz bezglutenowe gofry przez ok. 5 minut, do zezłocenia z obu stron. W trakcie smażenia nie otwieraj gofrownicy.
Kontynuuj smażenie gofrów, ale już nie natłuszczaj blaszek.
Gotowe gofry przenoś za pomocą szczypiec na kratę do przestudzenia. Uważaj, by w czasie studzenia nie kłaść ich warstwowo, gdyż stracą swoją chrupkość.
Przestudzone gofry podawaj posypane cukrem pudrem, najlepiej z dodatkiem owoców lub polane syropem.