Do góry

Desery Przepis na:

Beziki z marmoladą

Beziki z marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3817

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Beziki z marmoladą"

Składniki

  • 7 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • łyżeczka wody
  • 10 łyżek gęstej marmolady lub stopionej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcje 15 Przygot. 55 min Cena 0,95 zł Kalorie 196 kcal

  2. Białka ubijaj, aż będą białe i sztywne. Porcjami syp cukier puder. Ubijaj, aż masa będzie lśniąca. Rozpuść kawę w wodzie, ostudź. Dodaj do piany, wsyp mąkę.

  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą uformuj beziki. Upiecz, potem wysusz i ostudź.

  4. Beziki smaruj marmoladą i sklejaj po 2 ciasteczka.

  5. Przepis przysłała Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń