Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z delikatnym "kremem" budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko :) Smacznego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12303
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5313
Składniki
Mąkę, margarynę, żółtka oraz cukier posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzonym ciastem wylepić około 20 małych foremek do babeczek, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem i posypanych kaszą manną. Piec około 15 min w temperaturze 200 st.
Z 200 ml mleka ryżowego przygotować budyń. Wystudzony nałożyć do babeczek, ozdobić owocami i gotowe :)