Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z delikatnym "kremem" budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko :) Smacznego.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 41
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 316
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 41
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 316
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Składniki
Mąkę, margarynę, żółtka oraz cukier posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzonym ciastem wylepić około 20 małych foremek do babeczek, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem i posypanych kaszą manną. Piec około 15 min w temperaturze 200 st.
Z 200 ml mleka ryżowego przygotować budyń. Wystudzony nałożyć do babeczek, ozdobić owocami i gotowe :)