Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z delikatnym "kremem" budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko :) Smacznego.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2326
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2023
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1204
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2326
Składniki
Mąkę, margarynę, żółtka oraz cukier posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzonym ciastem wylepić około 20 małych foremek do babeczek, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem i posypanych kaszą manną. Piec około 15 min w temperaturze 200 st.
Z 200 ml mleka ryżowego przygotować budyń. Wystudzony nałożyć do babeczek, ozdobić owocami i gotowe :)