Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z delikatnym "kremem" budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko :) Smacznego.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Mąkę, margarynę, żółtka oraz cukier posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzonym ciastem wylepić około 20 małych foremek do babeczek, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem i posypanych kaszą manną. Piec około 15 min w temperaturze 200 st.
Z 200 ml mleka ryżowego przygotować budyń. Wystudzony nałożyć do babeczek, ozdobić owocami i gotowe :)