Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne bez pieczenia ciasto z serków homogenizowanych, galaretek, gruszek, ozdobione bezami i pokruszonymi orzechami.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy każdy kolor w osobnym naczyniu. Żółte w jednej szklance gorącej wody, niebieskie również w jednej szklance wody a czerwone w dwóch szklankach gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. 2. Masło rozpuszczamy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami, wykładamy na dno tortownicy 24 cm X 24 cm.
3. 3 serki homogenizowane miksujemy mikserem z niebieskimi galaretkami, następnie mieszając łyżką dodajemy rodzynki i wykładamy masę na herbatniki, chłodzimy chwilę i układamy pokrojone w kostkę gruszki i zalewamy czerwoną galaretką. Ponownie chłodzimy aż galaretka stężeje.
4. Pozostałe serki homogenizowane miksujemy mikserem z żółtymi galaretkami i wylewamy na ciasto tworząc następną warstwę.
5. Na wierzch układamy bezy, czekoladę rozpuszczamy, dolewamy śmietanę, 1 minutkę gotujemy, chłodzimy i polewamy bezy.
6. Orzechy drobno kruszymy i posypujemy wierzch ciasta i chłodzimy 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego.