Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla naszych pociech.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno z cukrem, szczyptą soli i 2 łyżkami soku z cytryny. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać dokładnie. Wyłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 90 minut. Bezę zostawić w piekarniku do wystudzenia, wydrążyć delikatnie łyżka środek, następnie wyłożyć ubitą bitą śmietanę, wyłożyć pokrojone truskawki, obłożyć świeżą miętą, i posypać okruchami wydrążonej bezy. Gotowy torcik możemy ozdobić według upodobania.