Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla naszych pociech.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15239
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15239
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno z cukrem, szczyptą soli i 2 łyżkami soku z cytryny. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać dokładnie. Wyłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 90 minut. Bezę zostawić w piekarniku do wystudzenia, wydrążyć delikatnie łyżka środek, następnie wyłożyć ubitą bitą śmietanę, wyłożyć pokrojone truskawki, obłożyć świeżą miętą, i posypać okruchami wydrążonej bezy. Gotowy torcik możemy ozdobić według upodobania.