Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla naszych pociech.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 594
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3940
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1362
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 594
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3940
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1362
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno z cukrem, szczyptą soli i 2 łyżkami soku z cytryny. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać dokładnie. Wyłożyć w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec 90 minut. Bezę zostawić w piekarniku do wystudzenia, wydrążyć delikatnie łyżka środek, następnie wyłożyć ubitą bitą śmietanę, wyłożyć pokrojone truskawki, obłożyć świeżą miętą, i posypać okruchami wydrążonej bezy. Gotowy torcik możemy ozdobić według upodobania.