Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22103
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 399
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 167
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22103
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 399
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 167
Składniki
W suchej misce białka ubijać białka na sztywno, następnie małymi porcjami dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gotowe bezy mona przechowywać w szklanych pojemnikach ok miesiąca. Moje niestety nie przetrwały do następnego dnia.