Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163781
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163781
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
W suchej misce białka ubijać białka na sztywno, następnie małymi porcjami dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gotowe bezy mona przechowywać w szklanych pojemnikach ok miesiąca. Moje niestety nie przetrwały do następnego dnia.