Do góry

Desery Przepis na:

Bezy kolorowe

Bezy kolorowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 199

Dodano:

Odsłon: 2766

Bardzo łatwe i smaczne łakocie

Składniki

  • 4 białka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka cytryny
  • barwniki spożywcze według uznania
  • szczypta soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bezy kolorowe

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli powoli dosypując cukier na sztywno, podzielić pianę na tyle części ile chcemy kolorów (u mnie dwa biały i zielony). szprycą nakładać bezy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (ja nakładałam łyżeczką). Suszyć w piekarniku około 1,5 h w temperaturze 100C (termoobieg). Bezy są bardzo kruche. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń