Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi w majonezowym sosie"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31325
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31325
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Przygotuj sos: ogrzej do temp. pokojowej. Żółtka utrzyj z musztardą na gładką masę. Cienkim strumieniem wlewaj porcjami olej, cały czas energicznie mieszając.
Gdy sos zacznie gęstnieć, wlej po większej porcji oleju, nieustannie mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec ubij białka na pianę i delikatnie połącz z sosem. Sos nakryj i wstaw do lodówki.
Szparagi obierz. Wodę osól, posłodź, dodaj sok z cytryny, włóż szparagi i gotuj ok. 20-25 minut do miękkości. Odcedź i podaj z sosem. Możesz serwować np. z wędliną, ziemniakami itd.Źródło: Świat kobiety