Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi w majonezowym sosie"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258472
Składniki
Przygotuj sos: ogrzej do temp. pokojowej. Żółtka utrzyj z musztardą na gładką masę. Cienkim strumieniem wlewaj porcjami olej, cały czas energicznie mieszając.
Gdy sos zacznie gęstnieć, wlej po większej porcji oleju, nieustannie mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec ubij białka na pianę i delikatnie połącz z sosem. Sos nakryj i wstaw do lodówki.
Szparagi obierz. Wodę osól, posłodź, dodaj sok z cytryny, włóż szparagi i gotuj ok. 20-25 minut do miękkości. Odcedź i podaj z sosem. Możesz serwować np. z wędliną, ziemniakami itd.Źródło: Świat kobiety