Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biały barszcz na szybkim wywarze z kiełbasy"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 463
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 222
Przepis dnia
Składniki
Kiełbasę zalej wodą i krótko obgotuj na małym ogniu (ok. 10 min od momentu, gdy zawrze). Wyjmij kiełbasę, a do wywaru włóż warzywa i dodaj przyprawy. Ugotuj. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i zakwas (lub sok z cytryny) i gotuj chwilę. Z mąki i śmietany zrób zaprawkę (połącz, dolej wywaru i wymieszaj), zabiel zupę. Przecedź, dopraw majerankiem.
Na głębokich talerzach lub w miseczkach rozłóż pokrojone jajka i kiełbasę, zalej zupą. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać surowe wiórki chrzanu.Źródło: Świat kobiety