Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biały barszcz na szybkim wywarze z kiełbasy"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 141
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2614
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 901
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 141
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2614
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 901
Składniki
Kiełbasę zalej wodą i krótko obgotuj na małym ogniu (ok. 10 min od momentu, gdy zawrze). Wyjmij kiełbasę, a do wywaru włóż warzywa i dodaj przyprawy. Ugotuj. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i zakwas (lub sok z cytryny) i gotuj chwilę. Z mąki i śmietany zrób zaprawkę (połącz, dolej wywaru i wymieszaj), zabiel zupę. Przecedź, dopraw majerankiem.
Na głębokich talerzach lub w miseczkach rozłóż pokrojone jajka i kiełbasę, zalej zupą. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać surowe wiórki chrzanu.Źródło: Świat kobiety