Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, lekkie i proste ciasto. Biała pianka z truskawkami. Bielec, to jedno z moich pierwszych ciast, liczy sobie chyba ponad 30 lat. Niezawodnie sprawdza się w takie gorące dni.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 509
Składniki
Tortownica 16 cm. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami, w wolne miejsca kładziemy truskawki. Ja częściowo tortownicę wyłożyłam przezroczystą folią ale nie jest to konieczne. Ponieważ ciasto ładnie wychodzi z formy po odcięciu nożem.
Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml wody. Studzimy mieszając. Schłodzone mleko ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Po 5 minutach stopniowo dolewamy schłodzoną galaretkę i jeszcze chwilę ubijamy. Masę przekładamy do tortownicy wyrównujemy wierzch. Schładzamy w lodówce minimum 1 godzinę. Ozdabiamy truskawkami i listkami mięty.