Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, lekkie i proste ciasto. Biała pianka z truskawkami. Bielec, to jedno z moich pierwszych ciast, liczy sobie chyba ponad 30 lat. Niezawodnie sprawdza się w takie gorące dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13883
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15520
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6329
Składniki
Tortownica 16 cm. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami, w wolne miejsca kładziemy truskawki. Ja częściowo tortownicę wyłożyłam przezroczystą folią ale nie jest to konieczne. Ponieważ ciasto ładnie wychodzi z formy po odcięciu nożem.
Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml wody. Studzimy mieszając. Schłodzone mleko ubijamy na najwyższych obrotach miksera. Po 5 minutach stopniowo dolewamy schłodzoną galaretkę i jeszcze chwilę ubijamy. Masę przekładamy do tortownicy wyrównujemy wierzch. Schładzamy w lodówce minimum 1 godzinę. Ozdabiamy truskawkami i listkami mięty.