Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z kiełbasą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 57
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Grzyby i śliwki zalej wodą, odstaw do namoczenia. Główkę kapusty poszatkuj. Kapustę kiszoną przepłucz, odciśnij. Obrane cebule pokrój w piórka, kiełbasę w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki smalcu. Wrzuć kiełbasę, przesmaż. Dodaj cebulę, zrumień. Włóż białą kapustę oraz kapustę kiszoną. Dodaj 1-2 liście laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego.
Bigos zalej 1/2 litra wody i 150 ml wina. Wrzuć grzyby i śliwki. Gotuj 2 godziny. Dopraw solą, pieprzem i miodem.Źródło: Świat kobiety