Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tradycyjne słodkie szyszki wykonałam z 2 ekologicznych składników. Wyszły bardzo smaczne. Z podanej porcji otrzymałam ponad 30 małych szyszek. Koszt jednej porcji to około 60 groszy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414408
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414408
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Składniki
Ryż mieszamy z kajmakiem. Z masy kształtujemy niewielkie szyszki. Szyszki układamy na desce wyłożonej folią spożywczą. Odstawiamy na 3-4 godziny, żeby zastygły.
Zastygnięte szyszki można przełożyć na paterę.
Smacznego