Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu brakowało mi ciastka do przegryzienia przy herbacie, a te można przechowywać nawet dwa tygodnie. Podobno (chociaż tego nie próbowałam) po upieczeniu jak wystygną można je zamrozić i tak przechowywane wytrzymają nawet do 4 tygodni. Przed jedzeniem trzeba zostawić je do rozmrożenia na noc w temperaturze pokojowej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232025
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5096
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232025
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5096
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180C. Utrzeć jajka z cukrem i pastą waniliową na gładką, puszystą masę . Wymieszać wszystkie suche składniki (mąka, cukier, gorzka czekolada, kakao, proszek do pieczenia i sól). Dodać do masy z jajka i wymieszać.
Ciasto będzie dość kleiste. Uformować z ciasta wałeczki o szerokości 3-4cm i długości ok. 10cm długości. Piec 20 minut, wyjąć z piekarnika, odstawić na chwilę do przestygnięcia i pokroić na małe ciasteczka.
Ponownie piec przez 20 minut.