Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny deserek, dekorowany i skonsumowany przez córki w nagrodę za zjedzony obiad :)))
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15376
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2707
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4840
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15376
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4600
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 268
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2707
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4840
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Dodać utarte żółtka oraz mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać, wylać na cztery placuszki.
Piec około 15-20 minut na złoty kolor.
Dekorować według własnych upodobań, u nas pół szklanki śmietanki 36% ubitej z 1 łyżką cukru pudru, banany, winogrona:)))