Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopciki orzechowe"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut. 1 sztuka: 270 kcal. Cena sztuki: 1,50 zł
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 2 łyżkami zimnej wody i ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dosyp cukier. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem, porcjami połącz z masą jajeczną (mieszaj ją łyżką).
Foremki posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodach rozsmaruj po porcji ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 10–15 minut.
Biszkopciki przestudź w foremkach, po czym wyjmij, odłóż do całkowitego wystudzenia. Potem nałóż po porcji masy orzechowej. Czekoladę stop, posmaruj nią wierzchy babeczek. Ciastka udekoruj posiekanymi orzechami.Źródło: Tina