Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5417
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 929
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11864
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1372
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5417
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 929
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11864
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1372
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy, a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy. Życzę smacznego! :)