Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3109
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 360
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3109
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 360
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy, a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy. Życzę smacznego! :)