Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś Tłusty czwartek :) U mnie królują smakowite, bardzo delikatne biszkopciki z aromatyczną marmoladą z pomarańczy. Łakocie są mięciutkie, proste oraz bardzo szybkie w przygotowaniu :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy stopniowo cukier puder, kolejno żółtka i po łyżce mąki. Masę delikatnie mieszamy i od razu przekładamy do rękawa cukierniczego. Za pomocą rękawa wyciskamy małe porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 8 - 10 minut (do lekkiego zarumienienia). Upieczone biszkopciki studzimy, a następnie smarujemy je marmoladą pomarańczową i składamy. Życzę smacznego! :)