Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mocno czekoladowy biszkopt , przygotowany na warstwowe ciasto na Dzień Matki. Biszkopt puszysty , mięciutki . Polecam
blaszka, mikser, łyżka drewniana, papier do pieczenia, szklanka,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231969
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231969
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5059
Składniki
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej. Blaszka wielkości 25/36 cm. Szklanka o poj. 250 ml, Białka oddzielić od żółtek , następnie ubić za pomocą miksera ze szczyptą soli na sztywno zaczynając od mniejszych obrotów i stopniowo je zwiększając, pod koniec ubijania dodawać na przemian drobny cukier i żółtka. ( za każdym dodaniem miksując ). Mąki wymieszać z kakao, proszkiem i sodą, następnie już nie ubijać mikserem przesiać do masy jajecznej i wymieszać do połączenia łyżką drewnianą. Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa placki. Gotowe
Przygotowanie składników.
Łączenie masy jajecznej z suchymi składnikami.
Biszkopt po upieczeniu.