Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mocno czekoladowy biszkopt , przygotowany na warstwowe ciasto na Dzień Matki. Biszkopt puszysty , mięciutki . Polecam
blaszka, mikser, łyżka drewniana, papier do pieczenia, szklanka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej. Blaszka wielkości 25/36 cm. Szklanka o poj. 250 ml, Białka oddzielić od żółtek , następnie ubić za pomocą miksera ze szczyptą soli na sztywno zaczynając od mniejszych obrotów i stopniowo je zwiększając, pod koniec ubijania dodawać na przemian drobny cukier i żółtka. ( za każdym dodaniem miksując ). Mąki wymieszać z kakao, proszkiem i sodą, następnie już nie ubijać mikserem przesiać do masy jajecznej i wymieszać do połączenia łyżką drewnianą. Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa placki. Gotowe
Przygotowanie składników.
Łączenie masy jajecznej z suchymi składnikami.
Biszkopt po upieczeniu.