Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt jasny

Biszkopt jasny

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 2199

przepis na znakomity biszkopt.

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biszkopt jasny

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.
    Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając.
    Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.
    Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta.

    Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.

    Piec w temp. 160 - 170 st. C około 30 - 40 min w zależności od piekarnika.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń