Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieciom zachciało się ciasta z kremem więc szybko wymyśliłam,wyszło bardzo smaczne
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2038
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5446
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2038
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5446
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Ciasto wykonanie :Jajka z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do prodiża wysmarowanego margaryną i wysypanego tartą bułką, piec do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone przekroić na 2 placki, posmarować jeden placek kremem budyniowym, nakryć drugim plackiem, polać polewą czekoladową, wstawić do lodówki aby się schłodziło.
Krem wykonanie :1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, w drugiej 1,5 szklanki mleka rozrobić budyń, wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń. Margarynę zmiksować, dodawać do niej po łyżce wystudzonego budyniu, miksować na pulchną masę.
Polewa wykonanie :Do garnka dodać wszystkie składniki, mieszając aż się rozpuści(nie gotować).