Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.
Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.
Smacznego!