Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z bitą śmietaną i owocami
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać wodę i sok z cytryny. Dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przelać na blaszkę lub do tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180*C. Po wyjęciu schłodzić ciasto na kratce.
Śmietanę ubić na sztywno.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy nam całkowicie stężeje pokroić ją w kostkę. Brzoskwinie lub inne owoce pokroić w kostkę.
Górę ciasta wysmarować dżemem, ułożyć owoce i galaretkę i delikatnie przykryć bitą śmietaną.
Na śmietanie rozłożyć biszkopty i posypać cukrem pudrem.