Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na usta ciśnie się tylko jedno słowo : Pycha!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 13
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3424
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 13
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3424
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Biszkopt: Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajka wbijamy do miski i ubijając wlewamy 6 łyżek gorącej wody. Dalej ubijając ,powoli wsypujemy cukier ,ubijamy aż masa zgęstnieje. Wtedy delikatnie mieszamy z przesiewaną przez sito mąką. Ciasto wkładamy do wysmarowanej masłem okrągłej formy (26 cm) i pieczemy około 30 min (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Biszkopt studzimy i kroimy na pół. Bita śmietana: Do miski wlewamy śmietanki ,2 łyżki brązowego cukru i ubijamy na sztywną masę. Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody ,studzimy i wlewamy do śmietany ,nie przerywając ubijania. Masę wykładamy na dolną część biszkoptu ,przykrywamy kolejnym biszkoptem. Wstawiamy do lodówki. Truskawki i galaretka: Galaretki rozrabiamy w 700 ml gorącej wody i studzimy ,najlepiej w lodówce. Truskawki myjemy ,usuwamy szypułki i kroimy na pół. Wykładamy je na biszkopt ,po czym zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do czasu stężenia galaretki.