Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z daszkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Wsyp mąkę, wymieszaj łyżką. Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż masę, piecz 45 minut w temp. 180°C.
Truskawki opłucz, oderwij szypułki, pokrój na połówki. Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Na spodzie ułóż połówki truskawek, wyłóż na nie masę, przykryj drugim biszkoptem.
Udekoruj gotowym lukrem lub zrób go sama, rozcierając cukier puder z sokiem truskawkowym.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień