Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywno. Żółtka roztrzepujemy z proszkiem do pieczenia i octem i dodajemy do piany z białek, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy. Na blaszkę 22 x 37 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Studzimy.
Brzoskwinie osączamy z soku i kroimy w małą kostkę. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w litrze wrzątku. Tężejącą galaretkę mieszamy z połową pokrojonych brzoskwiń i wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy galaretkę i dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę brzoskwiń i mieszamy. Wykładamy na stężałą galaretkę i odstawiamy do lodówki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)