Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z kremem śmietanowym i konfiturą jagodową"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier. Dodaj żółtka i stopniowo mąkę z proszkiem, miksując. Piecz 25 min w 170°C. Ciasto ostudź, przekrój na dwa placki.
Masa budyniowa: 450 ml mleka zagotuj z cukrami. Budyń wymieszaj z resztą mleka, wlej do wrzą tku, ugotuj. Ostudź. Miękkie masło utrzyj, dodając po łyżce budyń.
Masa śmietanowa: białą czekoladę stop w kąpieli wodnej. Połącz z mascarpone. Schłodzoną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj masę mascarpone, zmiksuj (masa ma być sztywna).
Poncz: 200 ml przegotowanej wody wymieszaj z resztą składników. Nasącz ciasta. Na spód wyłóż masę budyniową, przykryj drugim biszkoptem. Posmaruj konfiturą jagodową, potem masą śmietanową. Posyp startą czekoladą.Źródło: Chwila dla Ciebie