Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, a zarazem bardzo proste ciasto. Po prostu delicje:))
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2700
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 125
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 339
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2700
Składniki
Upiec biszkopt z 4 jaj w prostokątnej blaszce.
Ugotować budyń w 1 szklance soku z brzoskwiń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić.
Ubić pianę z 3 białek (+ szczypta soli i sody oczyszczonej), następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Do piany wsypać opakowanie wiórek i wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w temp. 160 stopni, aż się lekko zrumieni.
Budyń i żółtka zmiksować razem, oddzielnie margarynę. Następnie połączyć wszystkie składniki również przy pomocy miksera. Na koniec dodać brzoskwinie pokrojone w kosteczki i wymieszać delikatnie łyżką.
Na biszkopt wyłożyć masę, a na nią położyć zapieczony kokos.