Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 60
Dodano: 22.04.2010
Odsłon: 46084
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopt z 4 jaj w prostokątnej blaszce.
Ugotować budyń w 1 szklance soku z brzoskwiń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić.
Ubić pianę z 3 białek (+ szczypta soli i sody oczyszczonej), następnie dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Do piany wsypać opakowanie wiórek i wymieszać. Wylać masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać w temp. 160 stopni, aż się lekko zrumieni.
Budyń i żółtka zmiksować razem, oddzielnie margarynę. Następnie połączyć wszystkie składniki również przy pomocy miksera. Na koniec dodać brzoskwinie pokrojone w kosteczki i wymieszać delikatnie łyżką.
Na biszkopt wyłożyć masę, a na nią położyć zapieczony kokos.
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

irma82 07 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Smaczniusie:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

ojoolka 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Muszę koniecznie spróbować je upiec - tak smacznie wygląda :))3 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 17 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Bajecznie wygląda to Twoje ciacho......2 Kto głosował? | Odpowiedz

njosnavelin 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
maluszek chyba ściemnia. niemożliwe, żeby nie umieć budyniu ugotować. kajczan, nie przejmuj się.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kajczan 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Budyń wychodzi bardzo gęsty, ponieważ jest robiony w szklance soku, a nie jak na opakowaniu 0,5 l mleka. Nie mam pojęcia, jak to zrobiłaś ;/0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
apetyczne to ciacho0 Kto głosował? | Odpowiedz

monik77 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja robię podobny tylko dodaje ananasy i polewę polewam gdzie niegdzie..Musze spróbować twojego przepisu bo wygllada bardzo apetycznie.pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
super ciacho ......1 Kto głosował? | Odpowiedz

kajczan 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Biszkoptu z nałożoną masą i kokosem nie pieczemy, a wkładamy do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień, gdy ciasto lekko przesiąknie. Dlatego można je czymś nasączyć, jeśli ktoś woli bardziej mokre ciacho.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kajczan 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Biszkopt: 3 jajka zważyć, odmierzyć tyle mąki, ile wynosi masa jajek. Tak samo postępujemy z cukrem. Następnie oddzielamy białka od żółtek, dodatkowo dodajemy 1 jajko, czyli w sumie biszkopt składa się z 4. Ubijamy pianę z białek razem ze szczyptą soli i sody oczyszczonej, która nadaje jej sztywność. Dalej ubijając mikserem białka dodajemy cukier. Gdy piana będzie dość sztywna dodajemy po 1 żółtku nadal miksując. Na koniec delikatnie mieszając łyżką wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na prostokątna blaszkę i pieczemy w temperaturze 175 stopni.2 Kto głosował? | Odpowiedz