Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie ciasto i do tego mało pracochłonne
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
1. galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić, 2. jogurt miksować z cukrem pudrem aż do momentu rozpuszczenia cukru, dodać śmietan-fix, i zmielony ser, miksować jeszcze chwilę, dodać schłodzoną ale nie tężejącą galaretkę, miksować do uzyskania jednolitej masy, wymieszać z pokrojonymi brzoskwiniami, 3. masę wstawić na ok 20 min do lodówki, 4. biszkopt przekroić na pół, nasączyć syropem z brzoskwiń, można dodać alkohol (jedynie w przypadku jeśli ciasto będą jedli tylko dorośli), 5. na ciasto wyłożyć masę serową, przykryć drugim plackiem, 6. czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto, udekorować, mocno schłodzić, smacznego