Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 264
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1689
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16573
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 264
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14444
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1689
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16573
Składniki
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół. Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować. Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.