Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z powidłem i budyniem

Biszkopt z powidłem i budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3461

Dodano:

Odsłon: 2729

Mega prosty i smaczny

Składniki

  • Biszkopt: 6 jaj,
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 4 szklanki mleka
  • 250 g margaryny
  • Dodatkowo: powidło śliwkowe
  • wiórki kokosowe
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać.
    Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół.

    Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować.

    Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 26 maja 2016 Pyszny...miekki i rozpływający się w ustach....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń