Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega prosty i smaczny
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 18
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 18
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Składniki
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół. Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować. Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.