Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, letnie ciasto. Moja rodzina bardzo lubi biszkopty, a wiśniowy szczególnie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 634
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 634
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3942
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić mikserem ze szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku i nadal miksować. Masa jajeczna powinna podwoić objętość. Mąkę tortową przesiać i połączyć z mąką ziemniaczaną. Delikatnie wmieszać mąki do masy jajecznej. Masę wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt wyjąć z foremki aby oderwać papier. Dno foremki wyłożyć tym samym papierem lub nowym. Ciasto można napączować wodą z cukrem i sokiem z cytryny.
Galaretki zalać (w oddzielnych miseczkach) gorącą, przegotowana wodą. Wystudzić i dać do lodówki. Gdy zaczną tężeć do jednej dodać jogurt. Wymieszać. Dać na chwilę do lodówki aby krem zgęstniał. Wylać na biszkopt. Ułożyć dość gęsto wiśnie. Można je lekko wcisnąć do kremu. Na wierzch druga galaretka. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin.