Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto biszkoptowe, posmarowane kremem kokosowym i czekoladowym kremem Nutella. Pyszny deser, którego wykonanie nie zajmuje dłużej niż 30 minut.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę.
Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy pozostałym cukrem.
Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze.
Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut.
Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane mąką kokosową, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę.
W czasie, gdy rolada stygnie przygotowujemy krem. Krem kokosowy mieszamy trzepaczką z cukrem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Przygotowany krem za pomocą szpachelki równomiernie rozsmarowujemy na roladzie.
Na warstwie kremu kokosowego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego tworzymy pasy z nutelli. Zwijamy roladę. Roladę schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie rolada jest gotowa do podania.
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 4574
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 6768
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 11
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4414
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2015
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 11
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4414
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2015
Składniki
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy pozostałym cukrem. Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut.
Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane mąką kokosową, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę.
W czasie, gdy rolada stygnie przygotowujemy krem. Krem kokosowy mieszamy trzepaczką z cukrem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Przygotowany krem za pomocą szpachelki równomiernie rozsmarowujemy na roladzie.
Na warstwie kremu kokosowego za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego tworzymy pasy z nutelli. Zwijamy roladę. Roladę schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie rolada jest gotowa do podania.
Przepisy Desery
Desery
Rolada z truskawkami
Desery
Ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Tarta z rabarbarem i bezą
Desery
Rabarbarotka
Rolada z truskawkami
Rolada z truskawkami to efektowne, lekkie i smakowite ciasto – idealne na sło...
Odsłon: 12
Ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto ucierane należy do najprostszych w realizacji. Właściwie nie ma prawa...
Odsłon: 47