Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkoptowe przekładańce z truskawkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14208
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16217
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6529
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14208
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16217
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6529
Składniki
Obie mąki przesiej z proszkiem. Wymieszaj z migdała mi. Oddziel żółtka od białek. Żółtka z 3/4 szkl. cukru zmiksuj na puszysty kogel-mogel, a z białek, reszty cukru i soli ubij pianę.
Masę połącz z mąką dodawaną porcjami i 4 łyżkami piany. Domieszaj resztę piany i zapach. Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz przez 40 minut w 170oC.
Czekoladę rozpuść z masłem. Gdy ciasto biszkoptowe całkiem wystygnie, przekrój je na 2 blaty równej grubości. Z każdego blatu okrągłą foremką wykrój po 10 krążków.
Kremówkę ubij ze śmietan- fixem. Truskawki pokrój. Po dwa krążki przełóż śmietaną i truskawkami. Wierzch udekoruj śmietaną, czekoladą, plasterkami truskawek i listkami mięty.Źródło: Naj