Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, pysznie i zdrowo!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo erytrol. Gdy piana będzie sztywna zmniejszamy obroty robota i dodajemy po jednym żółtku, sok z buraka, a na koniec mąkę i delikatnie i krótko mieszamy. Gotową masę wylewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 160 stopniach. Maliny rozmrażamy, a następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pestek. W rondelku umieszczamy jaja, żółtka oraz erytrol i wszystko dokładnie ubijamy za pomocą trzepaczki. Garnek stawiamy na najmniejszym palniku i na minimalnym płomieniu podgrzewamy masę cały czas mieszając trzepaczką, gdy masa się podgrzeje dodajemy masło klarowane oraz przetarte maliny. Gotujemy cały czas mieszając aż uzyskamy krem gęstości budyniu.
Biszkopt przekrawamy wzdłuż na pół. Nasączamy obficie wodą z odrobiną soku z malin lub cytryny. Wykładamy połowę porcji kremu i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Wierzch również nasączamy i nakładamy krem. Gotowy biszkopt musi się schłodzić i nasiąknąć najlepiej przez noc. Przed podaniem za pomocą foremek do ciastek można wykroić biszkoptowe serduszka. Najłatwiej jest , gdy wcześniej pokroimy ciasto na kwadraty wielkości foremek, a następnie wciśniemy je w ciasto i delikatnie wyciskając ciasto od spodu wyjmiemy gotowe serduszka.