Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, pysznie i zdrowo!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2784
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1313
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 765
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo erytrol. Gdy piana będzie sztywna zmniejszamy obroty robota i dodajemy po jednym żółtku, sok z buraka, a na koniec mąkę i delikatnie i krótko mieszamy. Gotową masę wylewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 160 stopniach. Maliny rozmrażamy, a następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pestek. W rondelku umieszczamy jaja, żółtka oraz erytrol i wszystko dokładnie ubijamy za pomocą trzepaczki. Garnek stawiamy na najmniejszym palniku i na minimalnym płomieniu podgrzewamy masę cały czas mieszając trzepaczką, gdy masa się podgrzeje dodajemy masło klarowane oraz przetarte maliny. Gotujemy cały czas mieszając aż uzyskamy krem gęstości budyniu.
Biszkopt przekrawamy wzdłuż na pół. Nasączamy obficie wodą z odrobiną soku z malin lub cytryny. Wykładamy połowę porcji kremu i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Wierzch również nasączamy i nakładamy krem. Gotowy biszkopt musi się schłodzić i nasiąknąć najlepiej przez noc. Przed podaniem za pomocą foremek do ciastek można wykroić biszkoptowe serduszka. Najłatwiej jest , gdy wcześniej pokroimy ciasto na kwadraty wielkości foremek, a następnie wciśniemy je w ciasto i delikatnie wyciskając ciasto od spodu wyjmiemy gotowe serduszka.