Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe delikatne, orzeźwiające i bardzo dobre.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i lekko wymieszać łopatką. Na sam koniec wmieszać olej.Przelać do foremki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
Truskawki zamrożone,odmrozić i zmiksować.(mogą oczywiście być świeże) Zagotować 1,5 szklanki wody z cukrem i musem truskawkowym. Budynie rozmieszać z pół szklanką wody i wlać do gotującego kompotu i ugotować budyń. Odstawić z ognia i sypać galaretki, mieszając. Świeże truskawki, umyć, zmiksować i wmieszać do budyniu. Ostudzić do lekkiego tężenia.Masę wylać na biszkopt w blaszce.Przykryć drugą częścią biszkoptu i schłodzić.
Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem ze Śnieżką.Następnie dodawać porcjami jogurt i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na ciasto i posypać tartą czekoladą. Całość schłodzić.