Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowiec z pianką"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4903
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 152
Składniki
Biszkopt makowy: mąkę wymieszaj z proszkiem i makiem. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek, białka ubij na pianę. Partiami domieszaj cukier. Połącz z żółtkami, dosyp mąkę z makiem. Delikatnie wymieszaj. Foremkę wyłóż pergaminem, wlej ciasto, piecz ok. 35 minut w 180°C.
Krem: żelatynę rozpuść w małej ilości wrzątku. Śmietanę ubij, połącz z serkiem waniliowym i żelatyną.
ponczu wymieszaj. Blat biszkoptowy przekrój na 2 placki, nasącz ponczem. Jeden blat posmaruj połową kremu. Kolejno nałóż: biszkopt makowy, resztę kremu i drugi blat. lukru połącz. Posmaruj wierzch ciasta i dobrze je schłodź.Źródło: Naj