Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowiec z pianką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Biszkopt makowy: mąkę wymieszaj z proszkiem i makiem. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek, białka ubij na pianę. Partiami domieszaj cukier. Połącz z żółtkami, dosyp mąkę z makiem. Delikatnie wymieszaj. Foremkę wyłóż pergaminem, wlej ciasto, piecz ok. 35 minut w 180°C.
Krem: żelatynę rozpuść w małej ilości wrzątku. Śmietanę ubij, połącz z serkiem waniliowym i żelatyną.
ponczu wymieszaj. Blat biszkoptowy przekrój na 2 placki, nasącz ponczem. Jeden blat posmaruj połową kremu. Kolejno nałóż: biszkopt makowy, resztę kremu i drugi blat. lukru połącz. Posmaruj wierzch ciasta i dobrze je schłodź.Źródło: Naj