Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z jeżynami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 189
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 189
Składniki
Przygotuj biszkopt: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem. Porcjami domieszaj do masy jejecznej. Przełóż je do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj krem: śmietanę wymieszaj z serkiem, zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Ubij gęsty krem. Biszkopt rozetnij na 4 blaty. Przełóż je kremem i jeżynami. Posmaruj też wierzch i boki ciasta. Udekoruj posypką.Źródło: Tina