Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autorstwa Pani Danusi Grochowskiej (Polska Filharmonia Kameralna Sopot), której nisko się kłaniam i dziękuję.
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 388
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 388
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 662
Składniki
Wymieszać w misce: - ok. 2 szklanki mleka w proszku instant, - ok. 2 szklanki bakalii, - ok. 2 szklanki pokruszonych herbatników.
- 200 g masła, - ½ szklanki mleka, - 4 łyżki kakao, - 1 szklankę cukru, zagotować razem i mocno ciepłe dodać do zawartości miski.
Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych. Wystudzić, następnie zostawić na noc w lodówce.