Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autorstwa Pani Danusi Grochowskiej (Polska Filharmonia Kameralna Sopot), której nisko się kłaniam i dziękuję.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21518
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Wymieszać w misce: - ok. 2 szklanki mleka w proszku instant, - ok. 2 szklanki bakalii, - ok. 2 szklanki pokruszonych herbatników.
- 200 g masła, - ½ szklanki mleka, - 4 łyżki kakao, - 1 szklankę cukru, zagotować razem i mocno ciepłe dodać do zawartości miski.
Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych. Wystudzić, następnie zostawić na noc w lodówce.