Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autorstwa Pani Danusi Grochowskiej (Polska Filharmonia Kameralna Sopot), której nisko się kłaniam i dziękuję.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 190
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20822
Składniki
Wymieszać w misce: - ok. 2 szklanki mleka w proszku instant, - ok. 2 szklanki bakalii, - ok. 2 szklanki pokruszonych herbatników.
- 200 g masła, - ½ szklanki mleka, - 4 łyżki kakao, - 1 szklankę cukru, zagotować razem i mocno ciepłe dodać do zawartości miski.
Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych. Wystudzić, następnie zostawić na noc w lodówce.