Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autorstwa Pani Danusi Grochowskiej (Polska Filharmonia Kameralna Sopot), której nisko się kłaniam i dziękuję.
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 520
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 131
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 520
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 131
Składniki
Wymieszać w misce: - ok. 2 szklanki mleka w proszku instant, - ok. 2 szklanki bakalii, - ok. 2 szklanki pokruszonych herbatników.
- 200 g masła, - ½ szklanki mleka, - 4 łyżki kakao, - 1 szklankę cukru, zagotować razem i mocno ciepłe dodać do zawartości miski.
Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych. Wystudzić, następnie zostawić na noc w lodówce.