Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łakoć z czasów PRL w wersji „na bogato”. Zmodyfikowany przepis źródłowy autorstwa Pani Danusi Grochowskiej (Polska Filharmonia Kameralna Sopot), której nisko się kłaniam i dziękuję.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2030
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17221
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2030
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 342
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 762
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17221
Składniki
Wymieszać w misce: - ok. 2 szklanki mleka w proszku instant, - ok. 2 szklanki bakalii, - ok. 2 szklanki pokruszonych herbatników.
- 200 g masła, - ½ szklanki mleka, - 4 łyżki kakao, - 1 szklankę cukru, zagotować razem i mocno ciepłe dodać do zawartości miski.
Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek, najlepiej aluminiowych. Wystudzić, następnie zostawić na noc w lodówce.