Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok czekoladowo-kawowy"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 68
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 73
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Wartość odżywcza porcji 370 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 22 g
Roztapiamy olej kokosowy na patelni i odstawiamy do ostygnięcia. Jaja i cukier puder ucieramy aż powstanie puszysta masa. Następnie dodajemy kakao, kawę rozpuszczalną, wódkę, likier kawowy oraz skórkę otartą z cytryny i mieszamy, żeby dobrze połączyły się z masą. Na koniec do masy wlewamy stopniowo ostudzony olej kokosowy, mieszamy.
Blachę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy biszkopty, a na nich warstwę czekoladowo-kawowej masy. Następnie znowu kładziemy biszkopty i na nich masę. W sumie deser powinien mieć trzy warstwy. Ciasto wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Orzeszki piniowe prażymy przez chwilę na patelni bez oleju, odstawiamy do ostygnięcia. Deser wyjmujemy z blachy i dekorujemy uprażonymi orzechami oraz posiekanymi pistacjami.Źródło: Rewia