Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14464
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5977
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1491
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14464
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5977
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, posiekane masło, podgrzewaj mieszając, zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Stopniowo wsypuj mleko, cały czas mieszając. Dodaj żurawinę. Wafelki pokrój.
Formę wyłóż folią spożywczą. Na środku na dnie ułóż paski wafli, wlej część masy, na niej ułóż kolejne paski wafli.
Blok wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmij blok z formy, odwróć dnem do góry. Czekoladę rozpuść, polej wierzch, udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień