Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowy"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8813
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11996
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8813
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1192
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, posiekane masło, podgrzewaj mieszając, zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Stopniowo wsypuj mleko, cały czas mieszając. Dodaj żurawinę. Wafelki pokrój.
Formę wyłóż folią spożywczą. Na środku na dnie ułóż paski wafli, wlej część masy, na niej ułóż kolejne paski wafli.
Blok wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmij blok z formy, odwróć dnem do góry. Czekoladę rozpuść, polej wierzch, udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień