Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22783
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15179
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4888
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45608
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22783
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15179
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4888
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45608
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, posiekane masło, podgrzewaj mieszając, zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Stopniowo wsypuj mleko, cały czas mieszając. Dodaj żurawinę. Wafelki pokrój.
Formę wyłóż folią spożywczą. Na środku na dnie ułóż paski wafli, wlej część masy, na niej ułóż kolejne paski wafli.
Blok wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmij blok z formy, odwróć dnem do góry. Czekoladę rozpuść, polej wierzch, udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień