Desery Przepis na:
Blok czekoladowy


Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 1949
Dodano: 19.08.2018
Odsłon: 13400
Składniki
- 250 g mleka w proszku
- 125g masła
- ¼ szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 2 szklanki cukru
- 8 herbatników
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mleko w proszku, kakao i połamane na kawałki herbatniki razem wymieszać. W garnku zagotować cukier, wodę i masło. Po zagotowaniu wymieszać z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki.
Ja robiłam pół porcji więc i przepis jest na pół porcji i przełożyłam do małej foremki aluminiowej.
Po wystudzeniu włożyć do lodówki (ja chłodziłam przez całą noc). Gotowy blok czekoladowy, smakiem przypomina czekoladę.
Komentarze do przepisu (3)

KORAL 21 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Aż przypomniały mi się młode lata, super :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
DziękujeJest bardzo prosty w wykonaniu, robiły same dzieciaki:)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Wieki temu robiłam. Ten wygląda pysznie.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz