Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować blok czekoladowy z herbatnikami.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 244
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1744
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 244
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 198
Składniki
Mleko w proszku, kakao i połamane na kawałki herbatniki razem wymieszać. W garnku zagotować cukier, wodę i masło. Po zagotowaniu wymieszać z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki. Ja robiłam pół porcji więc i przepis jest na pół porcji i przełożyłam do małej foremki aluminiowej. Po wystudzeniu włożyć do lodówki (ja chłodziłam przez całą noc). Gotowy blok czekoladowy, smakiem przypomina czekoladę.