Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 1949

Dodano:

Odsłon: 13400

Przepis jak przygotować blok czekoladowy z herbatnikami.

Składniki

  • 250 g mleka w proszku
  • 125g masła
  • ¼ szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki cukru
  • 8 herbatników
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko w proszku, kakao i połamane na kawałki herbatniki razem wymieszać. W garnku zagotować cukier, wodę i masło. Po zagotowaniu wymieszać z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki.
    Ja robiłam pół porcji więc i przepis jest na pół porcji i przełożyłam do małej foremki aluminiowej.
    Po wystudzeniu włożyć do lodówki (ja chłodziłam przez całą noc). Gotowy blok czekoladowy, smakiem przypomina czekoladę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 21 sierpnia 2018 Aż przypomniały mi się młode lata, super :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ElMar 19 sierpnia 2018 Dziękuje
Jest bardzo prosty w wykonaniu, robiły same dzieciaki:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń