Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować blok czekoladowy z herbatnikami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Mleko w proszku, kakao i połamane na kawałki herbatniki razem wymieszać. W garnku zagotować cukier, wodę i masło. Po zagotowaniu wymieszać z suchymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremki. Ja robiłam pół porcji więc i przepis jest na pół porcji i przełożyłam do małej foremki aluminiowej. Po wystudzeniu włożyć do lodówki (ja chłodziłam przez całą noc). Gotowy blok czekoladowy, smakiem przypomina czekoladę.