Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy z piankami marshmallow

Blok czekoladowy z piankami marshmallow

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 103

Moja rada: Blok będzie łatwiej kroić jeśli użyjemy noża zanurzonego w wrzątku :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło, mleko i cukier przełóż do sporego garnka. Podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia się składników, cały czas mieszając by mleko się nie przypaliło. Zdejmij z ognia i zostaw do ostygnięcia.

  2. Gdy ostygnie dodaj kakao i mleko w proszku. Wymieszaj by wszystkie składniki się połączyły, ale żeby nie powstały grudki. Można użyć do tego miksera. Gdy masa będzie gładka wsyp pianki i wszystko razem wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy keksowej i odstaw na całą noc do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń