Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rada: Blok będzie łatwiej kroić jeśli użyjemy noża zanurzonego w wrzątku :)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84913
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2217
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9788
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3546
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6893
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84913
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2217
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9788
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3546
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6893
Składniki
Masło, mleko i cukier przełóż do sporego garnka. Podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia się składników, cały czas mieszając by mleko się nie przypaliło. Zdejmij z ognia i zostaw do ostygnięcia.
Gdy ostygnie dodaj kakao i mleko w proszku. Wymieszaj by wszystkie składniki się połączyły, ale żeby nie powstały grudki. Można użyć do tego miksera. Gdy masa będzie gładka wsyp pianki i wszystko razem wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy keksowej i odstaw na całą noc do lodówki.