Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla urozmaicenia z białą czekoladą zamiast ciemnej. Odrobina malin sprawia, że jest jeszcze bardziej soczyste. I super czuć czekoladę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5319
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1325
Składniki
Masło i kuwerturę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawic do ostygnięcia. Jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodawać powoli ostudzoną masę czekoladową.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 30 minut.