Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla urozmaicenia z białą czekoladą zamiast ciemnej. Odrobina malin sprawia, że jest jeszcze bardziej soczyste. I super czuć czekoladę.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40741
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1124
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 273
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3473
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 92
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40741
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1124
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 273
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3473
Składniki
Masło i kuwerturę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawic do ostygnięcia. Jajka, cukier i cukier waniliowy zmiksować. Dodawać powoli ostudzoną masę czekoladową.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy czekoladowo-jajecznej i wymieszać. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 30 minut.