Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w 20 minut. Tylko krótko wymieszać i gotowe. Dzięki dyni i olejowi jest wilgotne, coś jak brownie. Przyprawy sprawiają że ciasto pachnie jak piernik a z masy serowej unosi się zapach wanilii. Pomysł na ciasto wpadł mi dzisiaj do głowy, no i wpadło mi też więcej oleju niż chciałam. Było pyszne ale tłuste, Tym bardziej że całe ciasto zjedliśmy jeszcze ciepłe :) Wam podaję dobrą ilość składników.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3115
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25899
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3115
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Blaszka 23 X 23 cm wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Zaczynamy od włączenia piekarnika na 175 C. Masa serowa. Wszystkie składniki krótko zmiksować. Ciasto. Jajka, cukier, olej, puree, zmiksować tylko do połączenia się składników. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem, sodą i solą. Suche składniki wsypać do mokrych i mieszać łyżką do połączenia. Ciasto przelać do blaszki. Łyżką nakładać kleksy masy serowej. Piec ok. 60 minut w 175 C. Ciasto można posypać pudrem z kakao, lud ostudzone polać gorzką polewą czekoladową. Moje się nie doczekało, poszło całe jeszcze ciepłe.