Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Błyskawiczny mazurek"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Czekoladę stop, przestudź. Masło utrzyj na puch. Porcjami dodawaj czekoladę i wiórki kokosowe. Wlej likier. Zmiksuj. Odłóż 3–4 łyżki kremu.
Wafle przełóż pozostałym kremem. Na waflach ułóż deseczkę i niewielki garnek z wodą. Odstaw na godzinę. Po tym czasie wierzch mazurka posmaruj odłożonym kremem.
2/3 marcepanu rozwałkuj, plackiem przykryj ciasto. Resztę masy ufarbuj na różne kolory, wytnij dekoracje. Ozdób nimi wierzch mazurka.
Superrady
?Mazurek przygotujesz jeszcze szybciej, jeśli wafle przełożysz dżemem, np. porzeczkowym, albo gotową masą krówkową.
?Wiórki kokosowe będą aromatyczniejsze, jeśli wcześniej zrumienisz je na suchej patelni.
?Marcepan przed wałkowaniem włóż między dwie warstwy folii. Dzięki temu masa nie będzie kleiła się do wałka.Źródło: Naj