Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczny suflet"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4254
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1369
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4254
Składniki
Do miski wlej olej. Dodaj mąkę, cukier, dwa opakowania cukru waniliowego, całe jajka, mleko, kakao oraz zmielone drobno migdały.
Wszystkie przygotowane starannie wymieszaj lub zmiksuj. Gruszki umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki. Przekrój owoce na połówki, a następnie wydrąż gniazda nasienne. Miąższ pokrój w niedużą kosteczkę.
Przygotuj cztery filiżanki lub inne naczynia, których można używać w kuchence mikrofalowej. Posiekane gruszki dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj. Całość przełóż do filiżanek, wyrównaj wierzch.
Filiżanki z ciastem wstaw do kuchenki mikrofalowej. Ustaw moc na 800 W. Ogrzewaj około 3 minuty. Wyjmij, posyp cukrem pudrem. Podawaj na gorąco.
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 550 kcal, cena 2 zł.
Mielone migdały
Najłatwiej użyć gotowych mielonych migdałów. Niestety, ten produkt dość szybko wietrzeje. Aby wypieki były aromatyczne, użyj uprażonych w piekarniku, obranych i zmielonych w maszynce do orzechów lub rozdrobnionych malakserem migdałów.Źródło: Świat kobiety