Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek mocno natarty ziołami, idealny jako świąteczna wędlina"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Wymieszaj sól, pieprz, majeranek, czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek umyj, osusz, natrzyj przyprawami i odstaw najlepiej na noc do lodówki. Następnego dnia złóż mięso na pół (jeśli jest płaskie, szerokie), zwiąż nicią kuchenną. Włóż do brytfanny. Wstaw do piekarnika, piecz ok. 1,5 godz. w 170°C , obracając i w razie potrzeby podlewając wodą.Źródło: Świat kobiety