Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz szybkiego deseru do kawy, idealnego na upalne dni, to świetnie trafiłeś. Ciasto bez pieczenia zrobisz w kilka chwil, borówki, śmietana, którą można zastąpić jogurtami to główne składniki tego niezwykłego ciasta.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 239
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3138
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 334
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29281
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 239
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 3138
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 334
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29281
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, jedną żółtą w ¾ szk. wody a dwie pozostałe w dwóch szk. wody.
2. Śmietany ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem. Po ubiciu dzielimy na dwie połowy.
3. Borówki myjemy i jedną połowę blendujemy, następnie łączymy z jedną połową masy śmietanowej i dodajemy rozpuszczoną żelatynę, cały czas miksując.
4. Do drugiej połowy masy śmietanowej wlewamy rozpuszczona w ¾ szk. wody galaretkę żółtą.
5. Na dnie formy układamy podłużne biszkopty. 6. Na ciastka wylewamy masę z borówkami i układamy borówki.
7. Następna warstwa to masa śmietanowa z galaretką i ponownie układamy borówki.
8. Na koniec zalewamy galaretką. 9. Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce. 10. Smacznego.