Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym tłuszczem. Dodać żółtka, cukier puder, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a pozostałym wyłożyć formę.
Borówkę wypłukać, osączyć i wyłożyć na ciasto. Posypać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając.
Pod koniec ubijania dodać budyń i sok z cytryny, wymieszań na małych obrotach.
Pianą przykryć borówki, a na nią zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki.
Piec 40 min w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego :)