Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2055
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 306
Polecam.
Odsłon: 1965
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2055
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 306
Polecam.
Odsłon: 1965
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekać z zimnym tłuszczem. Dodać żółtka, cukier puder, wyrobić ciasto. 1/3 ciasta owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a pozostałym wyłożyć formę.
Borówkę wypłukać, osączyć i wyłożyć na ciasto. Posypać kakao.
Białka ubić na sztywną pianę , stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając.
Pod koniec ubijania dodać budyń i sok z cytryny, wymieszań na małych obrotach.
Pianą przykryć borówki, a na nią zetrzeć ciasto wyjęte z lodówki.
Piec 40 min w 180 st. na termoobiegu. Życzę smacznego :)